Миття овочів

Миття для овочів необхідне у процесі їх переробки. Сільськогосподарські підприємства постачають продукцію на плодоовочеві бази та переробні підприємства у забрудненому вигляді. Щоб надати продукції естетичний товарний вигляд необхідно вимити овочі та фрукти у спеціальних машинах.

Овочемийка – це спеціальне обладнання для миття овочів, яке видаляє поверхневе забруднення з фруктів та овочів. Дане обладнання може працювати в:

  • автоматичному режимі – виконують усі операції без участі людини. Оператор контролює виконання миття і вносить програмні коригування в сам процес.
  • напівавтоматичному режимі — виконують в автоматичному режимі тільки процес миття, а завантаження та вивантаження продукції проводиться за участю оператора.

Устаткування для миття овочів може бути різної конструкції. Це можуть бути ванни з функцією полоскання, а також транспортери з функцією миття. Крім цього мийні машини можуть бути оснащені додатковими функціями: поліруванням, чищенням, озонуванням та іншими.

Полірування овочів дозволяє забезпечити продукції якісний товарний вигляд. Як показує статистика, вимита та полірована плодоовочева продукція, розкуповується значно вище, ніж забруднена продукція. Також на рівень продажів впливає якість фасування та пакування.

Очищення овочів та фруктів необхідне для подальшої їх переробки. Овочі або фрукти завантажуються в овочемийку, де відбувається очищення їх від поверхневого забруднення та залишків отрутохімікатів. Після миття продукція завантажується в машину для чищення її від шкірки. Очищення овочів може проводитись за допомогою спеціальних щіток, а також абразивним методом.

Деяке обладнання для миття овочів може мати вбудовану функцію для очищення продукції від шкірки. Наприклад, напівавтоматична мийна машина Vega ST 1200, яка крім щіток для миття може бути укомплектована щітками для полірування та очищення продукції від шкірки. Такі комбінації дозволяють скоротити час переробки продукції та підвищити її якість. Скорочення трудовитрат виробництва дозволяє отримати меншу вартість кінцевого продукту.

Процес миття овочів та фруктів можна поєднати з функцією озонування. Озонування плодоовочевої продукції дозволяє позбавитися мікробів і мікроорганізмів, а також знизити кількість шкідливих речовин і нітратів у продукції.

В обладнання для миття, наповненого водою, завантажується продукція. Також трубками у воду подається газ – озон. Таким чином, продукція позбавляється зовнішнього забруднення, мікробів, мікроорганізмів, нітратів та шкідливих речовин за одну технологічну операцію.

Продаж обладнання для миття овочів

Компанія «Vegasystems» пропонує широкий вибір обладнання для миття овочів та фруктів. Це машини високої продуктивності, які якісно справляються із поставленим завданням. Усі машини мають сертифікат якості та відповідають усім нормам за ДСТУ.

Замовити мийні машини та інше обладнання можна за телефонами:

+38 (093) 853 27 30

 +38 (096) 823 77 12

за адресою: Україна, Київ пр-т Степана Бандери 21, оф. 212