Нарізка картоплі

Картопля – це корисний харчовий продукт, який має безліч необхідних для людини мікроелементів. Цей коренеплід був завезений до Європи в 16 столітті з території Південної Америки, і з того часу його почали вирощувати по всьому світу.

З картоплі можна приготувати безліч страв, а також її використовують для виробництва крохмалю.

Нарізка картоплі — це одна з технологічних операцій харчової промисловості. Для виконання цієї операції використовуються машини для нарізки різних типів.

Картопля на переробку поставляється у брудному вигляді і для того, щоб її підготувати, необхідний процес миття.

Брудна картопля завантажується в бункер мийної машини, де вона очищується від поверхневого бруду та залишків отрутохімікатів. Далі відбувається процес очищення картоплі від шкірки. Цей процес може виконуватися на окремій машині для очищення, або ця функція може бути у мийних машинах. Тобто в процесі миття відбувається очищення картоплі від шкірки.

Очищена та вимита картопля надходить на пристрій для нарізання картоплі. Це спеціальна машина для різання, яка може нарізати продукцію шайбами, соломкою (картопля фрі) або кубиками. Наприклад, нарізка картоплі шайбами використовується при приготуванні картопляних чіпсів та іншої продукції.

Також існує пристрій для різання картоплі фрі, який нарізає продукцію соломкою. Нарізана картопля може одразу поставлятися в цех приготування картоплі фрі, або в цех заморозки, де його упаковують та заморожують – як харчовий напівфабрикат.

Промислова овочерізка Vega Dicer 1500 нарізка кубиками, бруском (фрі), слайсом овочів

Нарізка картоплі виконується на машинах різних типів:

  • Барабанний (роторний) тип. Роторний пристрій для нарізання картоплі фрі має циліндричну форму. Для нарізки картоплі необхідно увімкнути машину в електричну мережу. З пульта управління включається обертання ротора, в який через спеціальне вікно завантажується картопля. Відцентрові сили притискають продукцію до стінок ротора, який спрямовує картоплю на ріжучі ножі. Ножі мають високий ступінь заточування та зносостійкості.
  • Поздовжній тип. Поздовжні машини для нарізки овочів мають трохи іншу конструкцію. Вони складаються з транспортера, яким вимита і очищена продукція подається у зону різання. У безпосередній близькості від ножів продукція притискається спеціальним пристроєм, що забезпечує плавну та рівномірну нарізку.

Такі машини можуть робити нарізку різної форми:

  • фігурну
  • шайбою
  • соломкою (картопля фрі)
  • кубиками.

Для кожного виду нарізки є свій набір ножів, які можуть зніматися чи встановлюватись на машини. Розміри нарізки також регулюються.

Де придбати пристрій для нарізування картоплі?
Наша компанія «ВегаСистеми Україна» пропонує великий вибір машин для нарізки різних видів овочів, фруктів, коренеплодів та салатів. Ви можете замовити машини для плодоовочевої та харчової промисловості окремо чи у складі комплексної виробничої лінії.

Замовлення на обладнання приймаються за телефонами:

+38 044 362 05 45

+38 096 823 77 12

або за адресою: Україна, Київ, проспект С. Бандери 21, офіс 644.